A huskupról

HUSKUP

elviteles pohár – környezetbarát – természetes anyagból – műanyagmentes – famentes

A napi kávédat te is elviteles pohárba kapod? Ha nincs időd csészéből elfogyasztani kedvenc italod ne papírpohárba kérd azt, használj környezetbarát újrafelhasználható poharat és óvd a környezeted!

Sajnos a manapság kapható kávéspoharak hiába vannak papírból, belső részüket olyan anyaggal vonják be, amely újrahasznosíthatatlanná teszi őket. A Greenpeace szerint minden percben 5000 kávés poharat dobunk el.

A huskup ökopohár 100% műanyagmentes, természetes anyagokból készülő változatos mintákkal ellátott újrafelhasználható pohár. Ha számodra is fontos a környezetvédelem, vedd ki a részed világunk megmentéséből és használd saját, rizshéjból készült huskupodat kávéd vagy teád kortyolgatására!

Huskupoddal teszel a környezet megóvásáért, mert pénzt és energiát spórolsz meg azzal, ha olyan újrahasználható poharat használsz, amely 100%-ban természetes anyagokból készül.

Kattints és termelj kevesebb szemetet már ma!

Az újrafelhasználható poharak elterjedése örvendetes, de mint minden termék ezeknek is van ökolábnyomuk. A műanyag nagyon gyakori komponense az újrahasználható poharaknak. Habár az üvegből készült poharak újrahasználhatóak, de súlyuk és törékenységük által nem a legjobb megoldást nyújtják.  A bambuszból készült poharak megformálásához pedig melamint, a műanyag egyik fajtáját használják, amely mindamellett, hogy így nem lesz lebomló, mikróhullámú sütőben sem ajánlatos használni.

Ezen problémák miatt született meg a huskup ötlete, amely az élelmiszeripar egyik melléktermékét a rizs hántolásakor visszamaradt héjat használja a pohár alapanyagaként. A rizshéjhoz nem kevernek semmilyen műanyagot, így egy 100%-ban lebomló anyagot kapunk. Ennek ellenére a huskup ellenáll a mikrohullámú sütőnek és a mosogatógépnek és évekig újrafelhasználható. A természetbe kerülésekor teljes mértékben lebomlik és nem hagy maga után mikroműanyag részecskéket.

öko pohár – utazó pohár – újrafelhasználható csésze